Momogunology Forum

This site ( MOMOGUN FORUM) is for forum lovers eager to discuss anything positive on Momogun Ethnic and its people. Share with us on anything especially related to Momogun people positively.
 
IndeksPortalCalendarGalleryFAQPencarianAnggotaGroupPendaftaranLogin
Top posters
bushido
 
randagan
 
Admin
 
myki
 
Enuvung
 
paraivagas
 
nikhmedia
 
bon
 
Ferr
 
Randavi
 
Latest topics
Affiliates
free forum
Facebook
Follow us on Twitter
Momogunology Links

MOMOGUNOLOGY GROUP  

Momogunology Centre

Momogunology Blog

Randagan Extra Blog

The Rungus Times

Resipi Momogun

Momogun Chat Room


TAMU ONLINE TOKOU
Momogun Trade Union

 

MOMOGUN SANDAD
Rungus Education
Sabah's Last Frontier
Rungus People Blogspot

Sahabat Felda Forum
Mikakambai Forum

 

SABAH FORUM

I love Sabah Forum

Sabah Forumotion

Nunuk Ragang Forum

Sabah Forum

Kadazandusun Forum

 

NEWSLINK

New Sabah Times
Sabah Daily Express
The Borneo Post Online
Malaysia Kini
Berita Harian
Utusan Melayu

User Yang Sedang Online
Total 1 user online :: 0 Terdaftar, 0 Tersembunyi dan 1 Tamu

Tidak ada

User online terbanyak adalah 51 pada 14/11/2009, 8:28 pm
< class="" height="25"> Pencarian
 


 Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Perkenalkan diri.. jom
22/9/2008, 1:15 am by Admin
testing post

Comments: 60
Tulun kimaragang mantad KUS
24/6/2009, 4:49 pm by rumputt
Pertama sekali menorimakasi oku sid tuan admin sbb menuduk do lalan kumaa siti. Ong aso ih kesalaaan nah aeingin oku dot mogom-ogom poh siti...kaakalu ong waro poh tongo kuukupi hihihi!!! Very Happy

Comments: 2
Kakitangan Rasmi Momogunology Research Centre [MRC]
2/1/2009, 9:34 pm by bushido
Kepada pembaca yang terhornat,

Di sini pihak pengurusan Momogunology mengumumkan bahawa rakan rasmi dan tetap Momogunology baru 1 orang iaitu seperti senarai di bawah:

1. Ie. Randagan

Tugas-tugas tobpinai Randagan ialah dalam bidang:
- Kesusasteraan Kodori Momogun dan di bantu oleh saya
sendiri Ie. Bushido
- Kayu dan Herba Momogun


PERHATIAN:

kepada sesiapa yang berminat bergabung …

[ Full reading ]
Comments: 6
Sebuah seruan dari pendiri Momogunology
1/1/2009, 6:38 pm by bushido
Para pembaca yang terhormat,


Hari ini saya hendak meminta Anda untuk mendukung Momogunology dengan pelbagai sejarah lisan, boros momogun, tuturan, usuran, bvahul dan apa saja bentuk kesusasteraan momogun rungus.

Mungkin ini kedengarannya aneh mengapa Momogunology perlukan semua itu?

untuk pengetahuan anda, Momogunology ialah salah satu-satunya projek web paling populer dan paling banyak …


[ Full reading ]
Comments: 3
Kopivosian Tadau Kinosinaan
3/1/2009, 4:54 pm by bushido
Saya ingin ucapkan Happy Birthday kumaa tobpinai Randagan.

ndak lama lagi tu... 1 hari lagi sampai sudah tadau kinosinaan.

Comments: 5
Momogun Pitas
11/1/2009, 8:42 pm by pinsan
Bah mari lah bah kenal2 sama saya..orang momogun dari pitas juga bah ni.

Oh ya kpd tuan admin, saya ada meleetakan nama forum tuan di website saya seperti di signature saya tu.

Comments: 3
kopivosian rumikot kumaa momogun sandad
18/10/2008, 8:46 pm by Admin
kopivosian kumaa ahli momogun sandad...

selamat bergabung...

Comments: 3
Di sebalik kehidupan ini...
23/11/2008, 11:37 am by Admin
Saya masih ingat masa saya kecil. Keluarga saya besar dengan adik-beradik yang ramai. Makanan harian kami jarang sekali makan daging setiap hari sayur (pelbagai jenis sayur yg tiada dijual di pasar kerana terdiri daripada sayur tradisional yang hanya dapat diperolehi di hutan sahaja).

Dari pada rebung buluh sehinggalah kepada tivak polod, tomborua yang pahit, betik, jantung pisang dan …


[ Full reading ]
Comments: 5

Share | 
 

 Kelab momogunology

Go down 
PengirimMessage
Admin
Admin
avatar

Jumlah posting : 145
Location : Momogun Planet
Registration date : 22.09.08

PostSubyek: Kelab momogunology   11/10/2008, 1:07 am

Sesiapa yang berminat untuk bergabung dengan Momogunology silalah daftar di sini. All about Momogun Spirit
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://momogun.page.tl
Admin
Admin
avatar

Jumlah posting : 145
Location : Momogun Planet
Registration date : 22.09.08

PostSubyek: Re: Kelab momogunology   30/10/2008, 12:37 am

Momogunology Research Centre adalah sebuah syarikat yang bertanggungjawab utk mengumpul, menyimpan, mendokumentasikan kebudayaan dan seni serta kemasyarakatan Momogun.

Momogunology dapatlah di definisikan sebagai penelitian menyeluruh dari perspektif minda dan pengertian Momogun sendiri mengenai kebudayaan purba dan masa kini bagi bangsa Momogun.


Momogun @ Dayak Dusun
Admin
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://momogun.page.tl
paraivagas
Pinsan Haring


Jumlah posting : 54
Age : 37
Location : KK
Registration date : 24.09.08

PostSubyek: Re: Kelab momogunology   9/11/2008, 2:26 pm

mcm mana mahu join ni tuan admin
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
Admin
Admin
avatar

Jumlah posting : 145
Location : Momogun Planet
Registration date : 22.09.08

PostSubyek: Re: Kelab momogunology   9/11/2008, 6:05 pm

paraivagas wrote:
mcm mana mahu join ni tuan admin

ha ha kalau mau join ni senang saja ba.. ko cakap saja "saya mau join" ha ha ha ndak bah paraivagas...

kounsikou tobpinai paraivagas..

Kelab Momogunology ini yang saya maksudkan adalah kelab secara online.. tidak ada Yuran keahlian free of charge...

seorang ahli kelab hanya perlu diwajibkan mengongsikan ttg kebudayaan DULU dan MASA KINI ... dalam forum Momogunology.

pada masa akan datang apabila Momogunology sudah lancarkan Momogun Education adalah mangkali kelebihannya tu.. masih rahsia lagi apa kelebihannya jadi ahli kerana yang saya cakap ini sedang dalam proses...


Di masa depan kita tak tau lagilah apa perkembangannya tapi kelab ini memang menyediakan ruang utk mengongsikan kebudayaan Momogun seperti tradisi kita dulu sesama Rungus, Kimaragang, Tombonuvo, Tobilung, Paitan, Sonsogon dan lain-lain saling mengenal identiti sesama mereka sebagai Momogun.

Buat masa ini saya betul2 kurang pengetahuan sumber ttg suku2 Momogun yang saya sebutkan diatas. Saya hanya ada basic dalam Rungus dan harapan saya pada masa akan datang kita dapat belajar ttg suku Momogun yang lain dengan kelab Momogunology Online ini...
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://momogun.page.tl
randagan
Pinsan Haring
avatar

Jumlah posting : 201
Location : Lahad Datu-Kudat
Registration date : 29.09.08

PostSubyek: Re: Kelab momogunology   27/11/2008, 6:21 pm

Ok ok saya minat, kalau sudah diatut aktivitinya, inform saja bila2 ok. Ini bagus ini untuk memulihara adat resam momogun.
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://sahabat.forummotion.com/
jnnezia7686
Tompinai
avatar

Jumlah posting : 20
Age : 42
Location : Tutuwoon Dandun Pitas
Registration date : 19.12.08

PostSubyek: Re: Kelab momogunology   1/2/2009, 4:57 pm

saya pun minat juga ni untuk mengetahui latar belakang suku saya.maklumlah 3in1

bapa Tombonuo + Kimaragang
emak rungus tupak tulin...

jadi saya sangat setuju lah dengan kelab momogunology....
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://www.yahoo.com
bushido
Pinsan Haring


Jumlah posting : 415
Location : Kudat - KL
Registration date : 22.09.08

PostSubyek: Re: Kelab momogunology   1/2/2009, 8:21 pm

jnnezia7686 wrote:
saya pun minat juga ni untuk mengetahui latar belakang suku saya.maklumlah 3in1

bapa Tombonuo + Kimaragang
emak rungus tupak tulin...

jadi saya sangat setuju lah dengan kelab momogunology....

Bah iti kelab diti ponimpuunan diti aso ot ong barazan tu baiko mogihim ogi dot ahli. kuran po mah ong ogumu-gumu tokou no nah obuli no ilzo ong mangagama tokou dot sticker momogunology, atau banat dot ki tulis dot momogunology...

atau ongo note book nga varo jenama momogunology.. he he ini idea saja ni he he
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://www.momogun.page.tl
jnnezia7686
Tompinai
avatar

Jumlah posting : 20
Age : 42
Location : Tutuwoon Dandun Pitas
Registration date : 19.12.08

PostSubyek: Re: Kelab momogunology   2/2/2009, 12:39 am

bah avantang not dikau dot ni gilzi dino..
ong omungan poh dot usaha..amilzo milzo..it angkab angkabon dino u'urug ulza boh.

mozon nopoh ong varot itung dit banal noh koh asanggong nga ontu'on poh dot obzul Sleep nah..aso noh banal.. Rolling Eyes
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://www.yahoo.com
Ferr
Tompinai
avatar

Jumlah posting : 27
Registration date : 06.01.09

PostSubyek: Re: Kelab momogunology   14/2/2009, 1:04 pm

'sia pun mau join'... cheers
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
Enuvung
Pinsan Haring


Jumlah posting : 75
Registration date : 16.10.08

PostSubyek: Re: Kelab momogunology   23/2/2009, 1:29 pm

Agazo banal harapan ku diti Momogunology dit insan tadau nokitung oku no yadkiti:

Sid pongitungan ku avantang banal ong iti bahasa rungus varo sid silibus pendidikan tanganak sid sikul mad ko it bahasa kadazan dit iso tadau. Sino it tanganak kabarazal do sejarah dang rungus, kesusateraan do rungus, kebudayaan , kosurutan do koposizan do rungus sandad om nunu nopo.

Varo ni tung ku vagu, avantang dati ong iti momogunology ong iso tadau ka gama do muzium khas dang rungus. Na iti menggalakkan pelancong dan generasi muda belajar serta mengingati semula asal-usul mereka dikemudian hari. Dengan adanya tempat seperti ini, kelab kita mudah berhubung antara satu sama lain. dalam perkataan lain iti tempat yadkiti boboroson tulun tokou "uulion do rungus". Sokoviai aktiviti kelab muli ngavi sino. [Tapaknya saya sanggup mencari dan menyediakannya]

Om humarap oku banal dit ongo pomimpin tokou kotulung sitid hal do komojuan ditokou diti. ngoviai it hasrat tokou otulungan tokou banal.
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
Randavi
Tompinai


Jumlah posting : 25
Age : 47
Location : Kungan Tavan
Registration date : 22.04.09

PostSubyek: Re: Kelab momogunology   23/4/2009, 8:31 pm

Yoku ngan ingin oku mamung diti piumpugan Momogunology.
Agazo o harapan ku... adau-adau di rumikot... okon ko tumanus iti Rungus/Momogun... topot kadapat mimbulai om mingkakat sid tanga-tanga do bansa vokon om okon ko bai kimavid sid bansa KadazanDusun tu amu kadapat mingkakat kondiri yadki tanak di mudong ogi. Biano diti, nosukod tokou no... mamanau tokou okon noko tundaon... ilo tokou no mogihim do ralan kondiri. Ong sumul mokitunda tokou... iduanan tokou po do KadazanDusun... ahaba tokou do amu no dati kingkakat-kakat.

Momoros oku yadkiti... okon ko titongkizad oku do KadzanDusun sid saralom do bansa Momogun... baiko rumosi oku do iti rungus kavidan o longon supaya kingkakat om ulakan ogi ot ulu supaya it minanapul di tokou misavat no banal.. makin minsavat tokou... kakali yoti ot si savat tokou.

Mokimahap ong oholian iti boros ku... varo sabap nokuro tu momoros oku yadkino. Amu po norikoto timpu pimbulai oku dit arasaan ku kanangan ko hal diti...

Misompuru tokou....
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
Admin
Admin
avatar

Jumlah posting : 145
Location : Momogun Planet
Registration date : 22.09.08

PostSubyek: Re: Kelab momogunology   24/4/2009, 1:19 am

bah kopivosian tobp.randavi..

aso masalah amung no dahai sitid momogunology..
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://momogun.page.tl
Randavi
Tompinai


Jumlah posting : 25
Age : 47
Location : Kungan Tavan
Registration date : 22.04.09

PostSubyek: Re: Kelab momogunology   24/4/2009, 2:00 pm

Torimakasih...

Tumiim oku mamung om tumabang d kou siti.

Amu po kobulun oku banal moros-boros tu amu po navi ku mamasa iti kandungan di Momogunologi.

Didino tmiim oku ogi mamasa iti kandungan Momogunologi... araat ong mad katib e do volit...
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
randagan
Pinsan Haring
avatar

Jumlah posting : 201
Location : Lahad Datu-Kudat
Registration date : 29.09.08

PostSubyek: Re: Kelab momogunology   3/5/2009, 12:36 pm

Randavi wrote:
Torimakasih...

Tumiim oku mamung om tumabang d kou siti.

Amu po kobulun oku banal moros-boros tu amu po navi ku mamasa iti kandungan di Momogunologi.

Didino tmiim oku ogi mamasa iti kandungan Momogunologi... araat ong mad katib e do volit...

Hai randavi...kounsapatan nakamung ko sitid momogunology..
ovio po mamasa om pagavi ogi.. Smile
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://sahabat.forummotion.com/
bushido
Pinsan Haring


Jumlah posting : 415
Location : Kudat - KL
Registration date : 22.09.08

PostSubyek: Re: Kelab momogunology   14/5/2009, 12:48 am

Bah ong isai2 ot varo ot kotibangan.. mitambi tokou dot vulan diti dot sodop 30hb May 2009

sid sombo kah?? sid bvinatang sombo ot mingaam??
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://www.momogun.page.tl
nikhmedia
Pinsan Haring


Jumlah posting : 43
Age : 31
Location : Kota Kinabalu - Pitas
Registration date : 11.07.09

PostSubyek: Re: Kelab momogunology   6/8/2009, 2:35 pm

yoku nga ozi dot mamung diti pisompuruvan... hehe Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://nikhmedia.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubyek: Re: Kelab momogunology   

Kembali Ke Atas Go down
 
Kelab momogunology
Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
Momogunology Forum  :: Aktiviti & Projek Momogunology :: Momogunology News & Activities-
Navigasi: